Over Bureau Zowel

Bureau Zowel is van Brenda Kluijver (1980). Freelance journalist, webredacteur, eindredacteur, tekstcorrector en bladcoördinator.

Brenda studeerde Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en de University of Tennessee (VS). Tijdens het grote dertigersdilemma haalde zij daarnaast haar hbo-diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Brenda deed werkervaring op in beide sectoren. In de journalistiek werkte zij als journalist, eindredacteur, bladcoördinator en webredacteur. In de zorg werkte Brenda als persoonlijk begeleider, gezinswerker en zorgadviseur. Ook bezit zij medische basiskennis dankzij het behalen van haar propedeuse verpleegkunde, compleet met werkervaring in een academisch ziekenhuis.

Brenda brengt deze ervaringen in Bureau Zowel bij elkaar. Zij voelt zich sterk verbonden met iedereen die met mensen werkt en schrijft met passie voor en over hen.

Als ex-gezinswerker en moeder van een peuter en babytweeling, schrijft Brenda daarnaast graag over ouderschap en opvoeding. Haar pedagogische kennis en ervaring uit de praktijk komen daarbij goed van pas.

Brenda is lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).